Χαρίστε του ένα δωμάτιο σαν παραμύθι... γεμάτο χρώματα, ερεθίσματα, πρωτοτυπία και χαρούμενη διάθεση.
Διακόσμηση παιδικού δωματίου, διακόσμηση, παιδικό δωμάτιο τοιχογραφίες - Ζωγραφική παιδικών δωματίων
παιδικό φωτιστικό - Φωτιστικά παιδικών δωματίων
παιδική κουρτίνα - Κουρτίνες παιδικών δωματίων
παιδικό έπιπλο & αξεσουάρ παιδικών δωματίων - Έπιπλα & Αξεσουάρ
ιδέες διακόσμησης
συχνές ερωτήσεις
Ιδέες Διακόσμησης

Ιδέες για το δωμάτιο των κοριτσιών

Από το www.babyroom.gr*

Βασικές επιλογές για τη διαμόρφωση του δωματίου των κοριτσιών είναι:
-η προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντα του ίδιου του παιδιού,
-οι δυνατότητες του χώρου και οι ανάγκες του (πχ αποκλειστικά υπνοδωμάτιο, συνδυασμός με γραφείο ή πολυχώρος (ύπνος-μελέτη-παιχνίδι)),
-οι ανάγκες για αποθήκευση (ντουλάπες συρταριέρες κλπ),
-οι δικές μας επιδιώξεις (ηρεμία και συγκέντρωση του παιδιού ή παιχνίδι και χώρος έκφρασης κλπ)

Φτιάξτε ένα μαγικό κοριτσίστικο δωμάτιο, ένα χώρο για ονειροπόληση, για παιχνίδι με τις κούκλες, για τα πρώτα «βαψίματα» και τις ατελείωτες ώρες στον καθρέπτη προβάροντας πόζες, χτενίσματα, γκριμάτσες.
Τα κορίτσια όλων των ηλικιών, συνήθως, είναι πιο δημιουργικά από τα αγόρια και θέλουν να ασχολούνται μόνα τους με τη διακόσμηση του δωματίου τους (και όχι μόνο). Πριν προχωρήσετε σε αλλαγές συζητήστε μαζί τους και δείτε τι θέματα θα τους ενδιέφεραν.

Φωτογραφία : Ιδέες για χρωματικούς συνδυασμούς

Φωτογραφία : Ιδέες για χρωματικούς συνδυασμούς
Χρησιμοποιήστε τα αγαπημένα τους χρώματα και δημιουργήστε τοιχογραφίες με τα αγαπημένα τους σχέδια. Ονειρικές μπορντούρες, κάστρα, πριγκιπόπουλα κλπ συνήθως ξετρελαίνουν τα περισσότερα κορίτσια.

Κάθε κορίτσι αγαπά τα όμορφα χρώματα. Δώστε του την ευκαιρία να έρθει από νωρίς σε επαφή με αυτά. Μια μπορντούρα με λουλούδια στην κορυφή, όμορφα ζώα που ξεπροβάλλουν στο δωμάτιο, πεταλούδες, και πολύχρωμα ζουζούνια που πετούν εδώ και εκεί, θα ενθουσιάσουν τη μικρή μας.

Μην ξεχάσετε να βάλετε στο κοριτσίστικο δωμάτιο ένα μεγάλο ολόσωμο καθρέπτη (πχ σε επαφή με την ντουλάπα). Ένα μεγάλο πίνακα ανακοινώσεων για να τοποθετεί φωτογραφίες από τα περιοδικά, κάρτες ή ζωγραφιές που θα δέχεται ή θα φτιάχνει η ίδια.
Απαραίτητα θα χρειαστείτε αρκετό χώρο και αποθηκευτικά τρικ για τα καλλυντικά της, τα αξεσουάρ, τα κοκαλάκια, τα κοσμήματα της και όλα τα ψιλοπράγματα που την κάνουν χαρούμενη που είναι κορίτσι.

Ενδιαφέροντα θέματα τοιχογραφιών για δωμάτια κοριτσιών είναι:

Το δωμάτιο της μικρής πριγκίπισσας.

Το δωμάτιο της μικρής πριγκίπισσας

Φωτογραφία: Λεπτομέρεια από δωμάτιο με θέμα τις πριγκίπισσες. Η τοιχογραφία είναι δημιουργία του www.babyroom.gr (τηλ 6932352772).
Η ιδέα ενός «μεγαλοπρεπούς» δωματίου για την μικρή μας πριγκίπισσα είναι ιδανική. Η ζωγραφιά ενός μεσαιωνικού κάστρου, με το πριγκιπόπουλο, το γαλάζιο ουρανό με τα λευκά συννεφάκια , θα ενθουσιάσουν την (μικροσκοπική μας) υψηλοτάτη.

Αθλητικά-Χορός

Λεπτομέρεια από δωμάτιο με θέμα τους αγώνες ταχύτητας

Φωτογραφία: Λεπτομέρεια από δωμάτιο με θέμα τους αγώνες ταχύτητας. Πηγή: http://www.findamuralist.com/muralidea/guard-dogs-mural-8834

Τα κορίτσια αγαπούν τον αθλητισμό και μπορούμε να ενθαρρύνουμε αυτή τους την προτίμηση διακοσμώντας το δωμάτιό τους στην βάση του αθλήματος που προτιμούν. Τοιχογραφίες με θέματα όπως ο χορός , η ενόργανη γυμναστική, το καλλιτεχνικό πατινάζ κοκ μπορούν να συνδυαστούν και με άλλα διακοσμητικά στοιχεία στους τοίχους όπως φωτογραφίες με διάσημους αθλητές, αυθεντικά αντικείμενα των αγώνων (πχ κορίνες) ή ακόμα, αναμνηστικά από αγώνες (πχ το σήμα των ολυμπιακών αγώνων, κάποιο μετάλλιο κλπ).

Νεράιδες

Λεπτομέρεια από δωμάτιο με θέμα την Τινκερμπελ και τις φίλες της

Φωτογραφία: Λεπτομέρεια από δωμάτιο με θέμα την Τινκερμπελ και τις φίλες της. Η τοιχογραφία είναι δημιουργία του www.babyroom.gr (τηλ 6932352772).
Ένα θέμα που αγαπούν τα περισσότερα κορίτσια. Φτερωτές νεράιδες που πετούν και χορεύουν, μαγικά ραβδάκια και μπόλικη νεραϊδόσκονη κάνουν κάθε κορίτσι ευτυχισμένο στο χώρο του.

Δείτε περισσότερες ιδέες για τη διακόσμηση του δωματίου των κοριτσιών.*επιτρέπεται η αναπαραγωγή των παραπάνω κείμενων μόνο με την αναγραφή της πηγής και της ιστοσελίδας μας

<< Ιδέες Διακόσμησης

Τοιχογραφίες - Ζωγραφική παιδικών δωματίων
Διακόσμηση παιδικού δωματίου, διακόσμηση, παιδικό δωμάτιο επικοινωνία - πληροφορίες σύνδεσμοι - ενδιαφέρουσες συνδέσεις